Potilasasiamies-palvelu

Potilasasiamies on puolueeton taho, joka neuvoo ja opastaa potilasta sekä tarvittaessa hänen terveydenhuollon ammattilaistaan. Potilasasiamiespalvelu on mahdollista hankkia osana Suomen Osteopaattiliiton jäsenyyttä.

Potilasasiamiespalvelulla on nettisivusto Potilasasiamies.fi, josta löytyy yleistä tietoa potilaan oikeuksista. Sivusto on tarkoitettu ensisijaisesti Potilasasiamies.fi –palvelun hankkineille terveydenhuollon ammattilaisille ja heidän asiakkailleen.

Jokaisella terveydenhuollon toimintayksiköllä on oltava potilasasiamies. Potilasasimies antaa tietoa potilaan oikeuksista ja toimii hänen oikeuksiensa edistämiseksi. Tiedottamis- ja neuvontatehtävien ohella potilasasiamiehen tehtäviin kuuluu lain mukaan avustaminen muistutuksen tekemisessä.

Potilasasiamies-palvelun sisältö osana Suomen Osteopaattiliiton jäsenyyttä

Saat vuodeksi käyttöösi Potilasasiamies.fi:n toimintaan kuuluvat palvelut kuten: toimipaikkaan esille laitettavan kirjallisen todistuksen, että käytössänne on potilasasiamies, verkkosivuille lisättävän bannerin tai logon, josta selviää, että toimipaikassa on käytössäsi potilasasiamies ja puhelinnumeron, josta toimipisteen ammattilaiset että potilaat saavat konsultaatiota.