Suomen Osteopaattiliitto

Osteopaatti – Terveyden ammattilainen

Mitä osteopaatti hoitaa

Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija

Mitä odottaa osteopaatiltasi

Osteopaatille asiakas on kokonaisuus, johon vaikuttaa kaikki menneestä nykyhetkeen.

Perusperiaatteet

Kehossa on itsesääteleviä mekanismeja ja luontainen pyrkimys parantaa itseään.

Suomen osteopaattiliitto on perustettu vuonna 1988. Liiton tavoitteena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, valvoa jäsentensä ammattitaitoa ja etiikkaa sekä järjestää vuosittain täydennyskoulutusta ammattitaidon ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi.

Tietoa osteopatiasta

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jossa keskitytään tukemaan ihmisen kokonaisvaltaista terveydentilaa. Osteopatia on turvallista ja yksilöllisesti räätälöityä. Hoidossa korostetaan kehon rakenteellisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuden välistä vahvaa yhteyttä ja kehon luontaista parantumiskykyä. Osteopaattinen hoito voi toimia ennaltaehkäisevänä, oireita lievittävänä tai parantavana hoitona. Osteopatia voi olla myös rinnakkaishoitoa esimerkiksi leikkauksista kuntoutuessa. 

Hoidon tavoitteena on mahdollisimman tasapainoisesti toimiva keho. Osteopatian avulla voidaan helpottaa lihasjännitystä, nivelten liikkuvuutta ja tehostaa verenkiertoa. Osteopatiasta voi saada apua monenlaisiin vaivoihin kuten päänsärkyyn ja migreeniin, puutuneisiin raajoihin tai esimerkiksi stressiperäisiin jännitystiloihin. 

Liity jäseneksi

Ollessasi Valviran rekisterissä oleva osteopaatti, sinulla on mahdollisuus liittyä Suomen Osteopaattiliiton jäseneksi.